Nadmudrite Apetit

Nadmudrite Apetit

Postod BaD_SeCtoR u Ned Avg 12, 2007 10:31 pm

[size=14px]Ovih deset saveta će vam pomoći da prevarite glad i zadržite vitku liniju

1. Jedite proteine za doručak. Kasnije ćete biti manje gladni i na kraju ćete završiti sa unetih 267 kalorija manje tokom dana.

2. Sklonite hranu. Kod kuće, hranu koja vas izaziva sklonite na bezbednu udaljenost. Psiholog ishrane Brajan Vensink sa univerziteta Kornel drži svoj omiljeni gazirani sok u frižideru u podrumu. - Najčešće sam suviše lenj da silazim u podrum, pa umesto toga pijem vodu u kuhinji - kaže Vensink.

3. Spavajte dovoljno. Ljudi koji spavaju manje od osam sati imaju problema sa hormonskim fluktuacijama, čija je posledica pojačan apetit!

4. Promenite fokus interesovanja. Kada su naučnici skenirali mozak ljudi koji su jeli različitu hranu, utvrdili su da mozak reaguje na ukus hrane na isti način kao i na prijatan miris. Zato, ako osetite glad, umesto da posegnete za hranom - pomirišite omiljeno eterično ulje!

5. Ne dozvoljavajte svom pogledu da se susreće sa ogromnim količinama hrane. Što više hrane vidite pred sobom, više ćete jesti. U restoranu tražite od konobara da vam odmah spakuje pola obroka za kasnije!

6. Jedite na osvetljenom mestu. Manje ćete kalorija konzumirati za dobro osvetljenim stolom nego u mračnom uglu. - Na svetlu ste više svesni toga kako izgledate, i uz to se brinete da će drugi gosti restorana gledati šta i koliko jedete - objašnjava Brajan Vensink.

7. Ubijte apetit pričom. Zabavljanje prijatelja za trpezom zanimljivim anegdotama neće vam ostaviti mnogo vremena za jelo, pa ćete na svom tanjiru verovatno imati još hrane kada svi drugi odavno završe obrok.

8. Sedite dok jedete. Sedenje, kao i upotreba escajga i tanjira, smanjuju broj kalorija unetih u narednom obroku.

9. Zadovoljite apetit supom. Počnite ručak sa oko 130 kalorija biljne supe, i završićete sa oko 20 odsto manje unetih kalorija u celom obroku.

10. Preveliki izbor goji. Pakovanja koja sadrže raznolike slatkiše, umake, sireve itd. teraju vas da isprobate sve ukuse! Ovaj psihološki efekat toliko je snažan da, kada ljudima daju čokoladice "M&M" u 10 boja umesto u 7, oni jedu čak 30 procenata više bombona!

Još jedna stvar: ishrana sa malo kalorija a puno hranljivih sastojaka produžiće Vam vek za najmanje četiri godine.[/size]
Poslednji put menjao BaD_SeCtoR dana Sre Jan 02, 2008 6:07 pm, izmenjena samo jedanput
BaD_SeCtoR
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 3:06 pm

Nadmudrite Apetit

Postod progressive u Pon Avg 13, 2007 9:24 pm

3. Spavajte dovoljno.

Istina zhiva.Ko dugo spava( kao shto sam ja nekad :) ) se sigurno nece ugojiti..uspela sam da se ugojim prvi put u zhivotu kad sam se zaposlila i krenula da ustajem rano...
Slika
progressive
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 3:14 pm

Nadmudrite Apetit

Postod Triller u Pon Avg 13, 2007 11:35 pm

ja dok nisam radio po ceo dan sam blejao gajbi i samo sam kopao nesto po frizideru, prljao sudove, masti sporet,
eh sto opet ne pocnem da ne radim pa da se malo nagojim
>>just progressive<<<
SlikaSlika
Triller
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 11:41 pm

Nadmudrite Apetit

Postod progressive u Uto Avg 14, 2007 12:01 am

zavisi chime se bavish ;)
Slika
progressive
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 10, 2006 3:14 pm

Re: Nadmudrite Apetit

Postod Insomnia u Sre Jan 02, 2008 3:42 pm

sve sve.. ali ovo pod 3. nikako ne ide uz mene...
Where is the light? I Wonder if it's weeping somewhere...
Insomnia
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jul 02, 2007 12:02 pm

Insomnia

Povratak na Lepota & Zdravlje